
Naboen Pang i Dronningensgade er flyttet hen på hjørnet af Prinsessegade og Sankt Annægade.

Torvedag

Torvegade

Ambassadeur Blomster blev overtaget af Paradis Blomster, som i 2012 har samlet aktiviteterne i Overgaden. Bohns Eftf. har i årtier præget gadebilledet, men det er nu slut.

Det tidligere Socialcenter på hjørnet af Wildersgade er i stueetagen blevet til Nybolig. Danbolig er lukket i 2011, og Home, som gennem mange år har siddet sikkert på markedet for de mange 2 værelses, er i juni 2012 under ombygning og midlertidigt lukket.
Mangeårige Bohns Eftf. er som Imerco butikken på gjørnet af Dronningensgade lukket, og lokalerne blev i marts 2012 til en Økologisk Bager, Emmerys, som også har åbnet butik i Havnestaden. Bagerriet skal hamle op med de to andre luksusbagerbutikker på Christianshavns Torv, Lagkagehuset og bageriet Holm. Alle tre er de kendt for kvalitetsbrød og kager til priser i den pebrede ende, men udtaler Thomas Knaack : »Vi har længe haft et godt øje til Christianshavn, fordi vi synes, bydelen passer godt til vores egne værdier. Det er en farverig del af København med sin helt egen identitet og særpræg«.
Flere is kiosker skulle have planer om at etablere udsalg i bydelen.

AL sport og flere af de øvrige butikker her på billedet er også overgået til anden aktivitet. Løvenkjær ligger dog uforandret dér hvor den altid har ligget.
Prinsessegade

Belgiske specialiteter har fundet vej til Prinsessegade, en isbar er åbnet i kælderen ved siden af, og Pang har åbnet butik på hjørnet af Sankt Annægade.

Aladdin
Wienerbageriet i Burmeistersgade har ikke været bagt brød i de sidste mange år, så betegnelsen brødudsalg er nok den mest korrekte betegnelse.

I april 2010 var det så helt slut, og den sidste lokale butik i Aladdin forsvandt fra gadebilledet.
Den mangeårige Grill i Burmeistersgade er i 2012 definitivt lukket.

I Benenden ses idag en stribe mere eller mindre suspekte kiosker, pizzabagere og spillehaller. Butikker som alle primært henvender sig til de besøgende til Christiania.

Den oprindelige handelsgade, som både Burmeistersgade og Brobergsgade var for 20 år siden, er i dag forvandlet til en bangårdsplads for Christiania turisme. Der resterer en mini Irma i Brobergsgade, og på Arsenaløen er der med HalvTolv blevet indrettet en Netto.

Tahiti Mana Noni er i 2010 blevet til kontor.

Bagels lokale er en del af kiosken på hjørnet og udsalget er forsvundet.

Irma er i 2011 Aladdin kvarterets eneste lokale butik nogle døgnkiosker undtaget.

Den lokale Pizza

Bag dette logo i dag i Dronningensgade 46 gemmer sig en online butik. Pang er i 2012 flyttet til Sankt Annægade.

Superbrugsen behøves ikke en nærmere introduktion

Lagkagehuset har fået en ny placering

Og det samme har Apoteket, som er flyttet hen under Biblioteket i den tidligere Rosendahl Radio med indgang rundt om hjørnet i Dronningensgade. Kuffert Sørensen som havde butik på det modsatte hjørne i mange mange år, er i dag en Seven Eleven.

I den mangeårige legetøjsbutik i Overgaden er der i dag indrettet en café

Paradis Blomster har samlet sine aktiviteter i Ovengaden.

Holmen
Netto er den eneste butik med en form for lokal forankring. Base Camp er indrettet med et af Københavns måske mest attraktive Fitness Centre, hvor Arsenaløen forbeholdt sportsaktiviteter, som henvender sig til foreninger. Den ny Hal C kan således udelukkende benyttes af foreninger.

Domiciler. Denne rubrik er ny og under udbygning.
København som by er afhængig af de mange domiciler, og i 00'erne er mange domiciler i Indre By flyttet ud langs Havnefronten. Udbygningen af Nordhavn er i 2013 igang, og der bygges domiciler på Marmormolen, og i Århusgadeområdet.

En ny trend i 2013, hvor domiciler flytter væk fra Havnefronten til Ørestad, synes at have set dagens lys.
Nykredit koncernen samler således sine mange aktiviteter på Kalvebod Brygge i Ørestad, og efterlader såvidt vides kun aktiviteter i en enkelt nyopført ejendom. En ny direktør for selskabet har 6 måneder efter sin tiltrædelse annulleret udflytningsprojektetet, som i november 2013 er afløst af planer, hvis formål det er, at streame den eksisterende organisation.
DSB har solgt sine arealer til Ikea i 2015, som vil præsentere et nyt koncept i 2018, og Postterminalen er solgt til Danica, som vil rive ned for at bygge et business district med 10.000 arbejdspladser. Et nyt kontordomicil, CPH Highlines, planlægges på Havneholmen.
Klimaministeriet flytter til væsentlig billigere lokaler i Ørestad, samtidig med Ferring, blandt de første med hovedsæde i Ørestad, flytter til Scanport i 2016. PostNord flytter ind på Hedgårdsvej i bygningen tidligere ejet af SAS, som i dag udlejes af PFA.
I November 2013 oplyses det, at Dansk Arkitektur Center på H.C. Andersens Boulevard skal flytte til billigere lokaler andetsteds. Det blev til Fæstningens Materialgård ved Bryghusgrunden, hvor der for tiden bygges nyt. Centret er ikke længere åbent for offentligheden.
16. maj 2013. Børsen, et nationalt klenodie på Slotsholmen, er sat til salg.
Det er ejendomsselskabet Sadolin og Albæk, som på vegne af Danske Erhverv står for salget, og her forventes det, at man kan få et trecifret millionbeløb bygningen, som blev opført i 1620'erne under Christian IV.
Grosserer-Societetet købte Børsen af Frederik VII i 1857, og bygningen har ikke været handlet siden da. Bygningen ejes i dag af Dansk Erhverv, der blev dannet ved en fusion mellem det tidligere Handelskammer og Dansk Handel & Service i 2007. Op til 1974 var bygningen hjemsted for Københavns Fondsbørs. Historien.

Dansk Erhverv går først og fremmest efter en god pris på bygningen med det kendte dragespir og kobbertag, men kræver også respekt for den historiske bygning hos den nye ejer.
»Vi sælger til den, der byder mest. Det er meget enkelt. Og det vil være det eneste rigtige over for en bygning, som altid har været et handelshus«, siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Erhverv, til Børsen.
»Vi har ikke noget imod grillbarer, men det er ikke det formål, vi ønsker at sælge den til«, siger han. Politiken

Havnegade 2013

De Danske Sukkerfabrikker i Langebrogade, DANISCOs hovedsæde overgår i marts 2013 til C.W. Oppel ejendomme
Det hele tog sin begyndelse med Amaliehaven på Larsens Plads. Blå, Gule og Vestindisk pakhus blev til eksklusive boliger. Toldkammerbygningen blev en realitet, og på Toldboden fik A.P.Møller et nyt Hovedsæde. I Frihavnen og på Langelinie blev påbebgyndt byggerier af eksklusive boliger og domiciler. En udvikling som tog fart i 1970'erne med overgangen til containertrafik.
Udbygningen af Kalvebod Brygge samt Ørestad og metroprojektet kom til i 1990'erne, og med Ørestadsseslakbet, som blev til By & Havns, projekter i 00'erne er Havnefrontens udvikling eksploderet. I dag er de fleste frilagte arealer optaget eller på vej til at blive det, måske med undtagelse af Refshaleøen.

I 2012 er således både Nordhavnen (Århusgadegade projektet) og Sydhavnen blevet inddraget. PFA Ejendomme har i 2013 købt en større byggegrund på Redmolen overfor Marmormolen. PFA får dermed mulighed for at opføre ca. 55.000 etagemeter byggeri. Ejendommene bliver primært til erhverv, mens godt 10 pct. kan være boliger.

Havnestaden på Bryggen er en realitet, Sluseholmen er under hastig forandring, Teglholmen og Enghave Brygge er næste stop i havnens udbygning.
Deloitte, LO og HK har bygget domiciler på Tøjhusgrunden på Islands Brygge, og Nykredit har sat sig på en stor del af Kalvebod Brygge, hvor også flere hoteller, senest Hotel Tivoli, har set dagens lys. I 2013 oplyser Nykredit at alle aktiviteter samles i Ørestad.

DSBs hovedsæde i Sølvgade er i 2012 sat til salg, og i 2013 er 1.200 DSB ansatte samlet i lejede lokaler ved Høje Tåstrup Station. Sølvgade domicilet er i juni 2013 købt af Ejendomsselskabet Norden for 280 mio. kroner, som også udlejer til DSB i Tåstrup. DSBs medarbejdere på Kalvebod Brygge er i 2013 også flyttet til Høje Tåstrup.
I Sydhavnen lukkede Nokia sit domicil i 2011 1.000 medarbejdere. Hovedsædet blev overdraget til AUC, som i et samarbejde med Nokia vil udvikle en forskningscampus. I Sydhavnen finder man også domiciler som TDC, Vattenfall og TV 2 m.fl.

I 2012 - 2016 afvikler Nordea til gengæld Ørkenfortet på Christianshavn, og flytter til en start 2.200 medarbejdere til Ørestad. Danisco er også på salgslisten, og det samme gælder vist for Amagerbankens hovedsæde på adressen Ovengaden Neden Vandet. Nedenfor et kontorhotel i Langebrogade.

I Nordhavn har FN af sikkerhedsmæssige årsager samlet sine danske aktiviteter på samme adresse. Det drejer sig om UNOPS, UNDP, WHO, UNICEF, WFP og UNFPA, som flytter på Marmormolen ultimo marts 2013, som er den første del af en større udbygning af Århusgade projektet. En række administrative FN funktioner sammenlægges, men på trods af nedlæggelse af en række personalefunktioner, så udgør antallet af FN ansatte fortsat omkring 1.000 personer. FN-byen, som koster Udenrigsministeriet 120 mio. kroner om året, har mulighed for at huse op mod 2.000 ansatte.

I februar 2013 oplyser Børsen, at IC Company på Raffinaderivej ved Kløvermarken sætter sin domicil og outlet til salg. Bygningerne er solgt i 2015 for 150 mio. kroner til Øens Murerfirma, som har til hensigt at udleje.
Bygningen på 22.000 m2 blev købt ved udnyttelsen af en option i en leasingaftale, og kostede i 2006 117 mio. kr. Den har 7000 m2 kontor og 15.000 m2 distribution.

Kløverparken projektet og billige boliger er skrottet. Til gengæld bygges der ny boligkomplekser med udsigt over Kløvermarken i Vermlandsgade, og rundt om hjørnet på Forlandet bygges Udsigten og rækkehuse på Margretheholmen.
til toppen